Kutyabarát KÖKI

A kutyákat is szívesen látjuk!

Egy kutyás minden helyzetben kutyás marad, és a legszívesebben mindenhova magával vinné négylábú barátját. Nálunk nem kell lemondania kis kedvence társaságáról, hiszen a KÖKI kutyabarát hely. Mit is jelent ez? Szabadon beléphettek együtt a bevásárlóközpont területére és az adott üzletekbe (alul találod a listát), mindössze néhány alapszabályt kell betartanod hozzá.

A KÖKI KUTYAETIKETT 7 pontja

Ápolt és egészséges

Az első és legfontosabb dolog, amiről meg kell győződnöd, mielőtt behozod kutyusodat a KÖKI-be: megvan-e az összes kötelező oltása? Ha igen, mindenképpen legyen nálad az oltási könyve, mert bármikor elkérheti tőled a Bevásárlóközpont biztonsági személyzete. Ha nincsenek meg az oltásai, akkor sajnos egyáltalán nem jöhet be veled, hiszen ezzel más blökiket és őt is veszélynek teszed ki. Ezen felül azt javasoljuk, ha beteg, műtötték vagy éppen tüzel, akkor hagyd inkább otthon kedvencedet!

Jól nevelt

Tudjuk jól, hogy mindenkinek a saját kutyusa a legcukibb és legszófogadóbb, de nem biztos, hogy másokkal is megfelelően viselkedik. Ezért arra kérünk, hogy csak jól nevelt, jól szocializálódott, idegen emberekkel és kutyákkal barátságos ebet hozz be a Bevásárlóközpont területére! Ha például kedvenced nem tud pórázzal sétálni és nem hallgat olyan alapvető vezényszavakra, mint az „ül”, a „marad” vagy a „hozzám”, akkor még nem „plázaérett”, és neki is jobb, ha inkább otthon marad!

Mozgólépcsőn

Kiskedvenc, nagykedvenc, mozgólépcsőn nagy bukfenc. Nem szeretnénk belemenni a részletekbe, hogy mi történhet kutyusod mancsával, ha bekapja a szerkezet, ezért egyszerűen arra kérünk, hogy mindig vedd ölbe, amikor a mozgólépcsőt használod! Amennyiben kedvenced méretét tekintve nem éppen öleb, akkor válaszd a lépcsőt vagy a liftet, de semmi esetre se engedd őt a mozgólépcsőn állni!

Póráz és szájkosár

Ki vezet kit? Legyen bármennyire is jól nevelt a kutyusod, kizárólag pórázon vagy hordozóban közlekedj vele a KÖKI területén! Póráz alatt természetesen nem a hosszúra eresztett „flexit” értjük, amivel pillanatok alatt bárkinek a lába köré tekeredhet! Szorosan magad mellett, rövidre fogott pórázon közlekedjen, hiszen a legkisebb kutya is képes óriási galibát okozni, ha nincs megfelelően kordában tartva. Ezen felül, ha kutyusod ugatós típus, vagy esetleg már a puszta termetével is riadalmat kelthet, akkor erősen ajánljuk a szájkosár használatát!

A kutyapiszok feltakarítása

Amennyiben a kutyád még nem elég szobatiszta ahhoz, hogy eltakarítsa a piszkot maga után, arra kérünk, hogy ezt tedd meg helyette. Ehhez pedig elengedhetetlen kellék a „kakizacskó” és némi nedves törlőkendő. Amennyiben az utóbbiból éppen nincsen nálad, kérjük jelezd a takarító személyzetnek, hogy történt egy kis baleset!

Mindenhova sajnos nem lehet…

Szívesen látjuk kutyusod a Bevásárlóközpont területén, de el kell fogadnotok, hogy vannak helyek, ahová nem szabad bemennie. Ilyen például a KÖKI második emeletén található éttermi rész, a szolgálati területek – ahova egyébként a gazdi sem mehet be –, és minden olyan üzlet, amelyiknek a tulajdonosa úgy döntött, hogy nem szeretne négylábúakat látni bent. A kutyákra vonatkozó szabályok megszegése első alkalommal csak „irgum-burgumot”, másodjára azonban a plázából való kitessékelést vonnak maguk után.

A büntetés a gazdit terheli

Miután a négylábúakat nem tudjuk és nem is szeretnénk büntetni, így bármilyen elkövetett vétek miatt a gazdit terheli a felelősség. Amennyiben nem tartjátok be a Kutyaetikettben foglalt előírásokat, először szóban figyelmeztetünk, majd szépen kikísérünk titeket a KÖKI-ből. Anyagi károk esetén (pl. berendezés rongálása) kártérítési kötelezettséged keletkezik, a kutya agressziójából fakadó személyi sérülés pedig akár rendőrségi feljelentést(!) is vonhat maga után. A legjobb mindenkinek az, ha felelős gazdiként betartanád ezt a néhány szabályt, és így mind elkerülnénk a felesleges konfliktusokat!

Fontos, hogy bizonyos üzletekbe sajnos nem tudtok kutyusotokkal együtt bemenni, ám az alábbiakban nyugodtan shoppingolhattok együtt!

Az üzletek listája folyamatosan frissül.
Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása
Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása