Süss ki egy alacsonyabb rezsiszámlát!
Új gáztűzhely vásárlásakor vegyük figyelembe, hogy légkeveréses sütőben akár 20-30 százalékkal hamarabb, és 40-50 százalékkal kisebb energiaráfordítással készül el az étel, arról nem is beszélve, hogy a sütemények alja egyenletesebben sül meg.
A légkeveréses sütők további előnye, hogy egyidejűleg többféle ételt is süthetünk benne. Néhány sütemény és kenyér kivételével nem kell a sütőt előzetesen előmelegíteni. Ha a recept nem írja elő kifejezetten ennek ellenkezőjét, az összekészített ételt tegyük nyugodtan a még hideg sütőbe, ezzel akár 20 százalékos megtakarítás érhető el.
Használj maradékhőt! A legtöbb ételnél érdemes öt-tíz perccel a sütési idő vége előtt kikapcsolni a sütőt. Ez működik például kenyérrel, süteményekkel, pizzával vagy sültekkel is. Az étel tovább sül a maradék hőben, és te kevesebb áramot használsz és fizetsz.
Minden alkalommal, amikor kinyitod a sütő ajtaját, hő távozik belőle. Az eredmény: a készüléket újra kell melegíteni, és több energiát fogyaszt. Ez gyorsan megnövelheti az áramfogyasztás költségeit. A sütőt tehát a sütési idő alatt tartsd zárva, és csak akkor nyissuk ki, ha feltétlenül szükséges.
Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel