Könyvválasztás OTTHON

Hírek

Az olvasás élmény, kaland, hobbi, menekülés, tanulás, katarzis. Gyakorlatilag végtelenül sorolhatnánk a felsorolást. Hogy lehet valami ennyire sokféleképpen átélhető és sokoldalú élmény? Hát úgy, hogy olvasás közben az agyunk struktúrája, működése is megváltozik – akár el is hitetheti velünk, hogy amit olvasunk, az a valóságban is megtörtént, megtörténik velünk! Mindez most, hogy a koronavírus-járvány miatti intézkedések sokkal szűkösebbé teszik a szórakozási lehetőségeket, aranyat ér. Egy könyvvel a kezünkben ugyanis oda utazunk, ahova csak szeretnénk, akkor is, ha éppen nem járnak a repülőgépek vagy éppen ki se mehetünk az utcára, vagy éppen könyvtárba, mert azok sajnos zárva tartanak.

 

 

Kevesen vannak, akik előre látva az ilyen helyzeteket, felhalmozták a legjobb regényeket, beszerezték az összes olyan hasznos tudást rejtő kötetet, amit most végre áttanulmányozhatnak. Sokan persze kényelemszeretetből vagy egyéb okokból nem az olvasást, hanem a hallgatást választják, vagyis a hangoskönyveket. A lényeg ettől nem változik, egy könyvtől ők is ugyanazt kapják – szórakozást, tanulást, kikapcsolódást.

Ha szabad ilyet mondani, akkor a mostani járványnak van egy kifejezetten pozitív hozadéka: az összefogás és a segíteni akarás felerősödése. Ennek jegyében számos kiadó és digitális könyvekkel foglalkozó portál ingyenessé tette a hozzáférést az e-könyveihez. Összegyűjtöttünk néhány lelőhelyet, próbáltunk úgy válogatni, hogy mindenki találhasson magának való olvasnivalót, de persze közel sem teljes a paletta. Nade pont ez a lényege a közösségnek és az összefogásnak – kihagytunk egy tuti oldalt? Te milyen könyvet olvasol éppen? Oszd meg mindenkivel!

Amennyiben „igazi” vagy e-könyvet vásárolnál, akkor a Libri kínálatában online is kényelmes böngészhetsz és természetesen házhozszállítást is kérhetsz:

www.libri.hu

 

Szépirodalom, szakirodalom, tudomány. És az összes Rejtő Jenő könyv:

http://mek.oszk.hu/

 

Kifejezetten gyerekekre szabott tartalmak, mesék:

https://www.samsung.com/hu/samsung-bookr-mesetar/

 

Szakkönyvek minden témakörben:

https://www.szaktars.hu/

 

Angol nyelvű könyvek:

https://standardebooks.org/

 

Hangoskönyvek:

https://archivum.mtva.hu/radio/

 

Magyar sci-fi/krimi/fantasy:

https://www.dibook.hu/akciok.php?sp=Agave_magyar_szerzo_cimei__INGYENES&fbclid=IwAR03TW8ruNy7dj87szh3n4OpooqbLWePz2pmPOqhL09Q113qgD_HvyOrC-Q

 

Tankönyvek:

https://www.mozaweb.hu/

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel

Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása
Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása