Nyelvtanulás OTTHON

Hírek

Úgy néz ki, hogy akarva-akaratlanul is, de legtöbben a négy fal között töltjük az elkövetkező időszakot. Ez azonban nem feltétlenül rossz! Mennyi olyan dolog van, amibe rég bele akarsz kezdeni, de egyszerűen nem volt rá időd idáig? Végre fejlesztheted a főzőtechnikád, befejezheted „azt” a könyvet, átrendezheted a szobád, vagy: megtanulhatsz egy idegen nyelvet! A mai technológiának hála nem kell tanórákra járnod, sőt, még könyvekre sem lesz szükséged.

A Duolingo kétségkívül a világ elsőszámú nyelvtanulást segítő alkalmazása. Ez a zöld madárkás app egy új, sokkal gyakorlatiasabb oldalról fogta meg a nyelvtanulás kérdését és ezzel emberek tömegeinek segít világszerte.  Teljesen nulláról, naponta 15-30 percet rászánva, akár egy hónap alatt felmutatható eredményt lehet elérni vele. Az egyetlen hátránya az, hogy magyarul még csak az angol érhető el megtanulható nyelvként, de ha az már alapszinten megy, akkor 35 másik nyelv közül választhatsz.  Legnagyobb vetélytársa a magyar fejlesztésű(!) Xeropan, ami még interaktívabb és játékosabb módon segít elsajátítani az angol nyelvet. Felkészülhetsz vele nyelvvizsgára is – alaptól egészen felsőfokúig –, miközben Max Professzorral, a személyes nyelvtanároddal, időutazóként mented meg a világot. Amennyiben a nyelvtan már jól megy, és te inkább a szókincsed fejlesztésén dolgoznál, a Quizlet-et ajánljuk, ahol szó-jelentés párokban gyűjthetsz kártyákat és folyamatosan tesztelheted a tudásod.  

Az appokon kívül, számos egyéb módszer is létezik nyelvtanulásra. . A YouTube tele van oktatóvideókkal, a Forvo nevű oldalon a világ szinte összes nyelvéből hallgathatsz hanganyagokat és megismerkedhetsz a helyes kiejtéssel, de a Google fordító is kiváló eszköz, ha egy-két mondat jelentésére vagy kíváncsi.  Ezen felül érdemes filmeket és sorozatokat is eredeti nyelven, magyar felirattal nézni, hiszen még ha nem is tudsz mindkettőre figyelni, akaratlanul is lesznek szókapcsolatok és kifejezések (amiből az angolban rengeteg van!), amelyek megragadnak hallás után az ember fejében.

Próbáltad már ezek közül valamelyiket? Nektek van bejáratott módszereteket? Ha igen, írd meg a Facebook bejegyzés alatt, hátha tudsz vele másoknak is segíteni!

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel

Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása
Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása