Hosszú filmek OTTHON

Hírek

A legtöbben szeretünk filmeket nézni, de van néhány olyan produkció, ami mintha próbálna visszaélni a türelmünkkel. 2018-as felmérések szerint egy ember átlagosan 130 percet képes odafigyelni, amikor filmet néz, mégis tele vannak a mozik három óránál is hosszabbakkal. Mi a helyzet azonban, ha kényszerűségből otthon vagyunk, mégpedig nem is keveset? Otthoni környezetben sokkal kényelmesebb filmezéssel tölteni az időt, hiszen bármikor megállíthatjuk, amit nézünk, ha egy újabb kör nassolni valóért megyünk vagy a mosdót látogatnánk meg. Kihasználva ezt az alkalmat találtunk nektek pár filmet, amelyeket „most vagy soha” alapon végre érdemes lesz megnéznetek!

Kezdjük a sort az időrendben legközelebbivel, Az írrel, ami Martin Scorcese legújabb gengszter eposza, olyan színészóriásokkal a főszerepekben, mint Robert DeNiro, Al Pacino és Joe Pesci. A film Frank Sheeran történetét meséli el, aki az 1950-es években keveredett rossz társaságba, majd a maffia fejének, Jimmy Hoffának lett hírhedt bérgyilkosa. A produkció három és fél órás, és nem éppen a legpörgősebb cselekménnyel, de egyöntetű kritikai sikerét nézve érdemes neki adni egy esélyt – még akkor is, ha beiktatunk közben egy ráncsimító szundit.

Némileg könnyebben emészthető, azonban terjedelemben még farsúlyosabb a sokak által ismert Gyűrűk Ura trilógia harmadik etapjának RENDEZŐI VÁLTOZATA, ami 4 óra 11 perc-et ölel fel. A trilógia minden darabjából készült ilyen verzió, aminek köszönhetően az alapvetően 9 óra 3 perces összidő 11 óra 36 percre duzzad. A legtekintélyesebb darab a már korábban említett A király visszatér, hiszen ez összesen 51 percnyi plusz tartalommal bővült. Azok, akik csak moziban látták, olyan epikus jelenetekről maradhattak le, mint Szarumán halála, Aragornék találkozása Szauron szájával, vagy Gandalf és a Boszorkánykirály csatája.

A következő filmet csak tényleg az igazán keményvonalas rajongóknak ajánljuk, hiszen ez nem más, mint Tarr Béla Sátántangója, ami egészen elképesztő módon 7 ÓRA 30 PERC hosszúságú. Igen, jól olvastátok. Ez a rendszerváltás utáni kis falu nehézségeit bemutató 1994-es alkotás nem tartozik a könnyen emészthető művek közé, de a filmtörténelem egyik kiemelkedő darabja, amit – főként magyarként – egyszer mindenkinek érdemes látnia.

Láttátok már ezeket a filmeket? Van másik, extrém hosszúságú film, amit ajánlanátok másoknak? Írjátok meg nekünk kommentben facebookon!

 

 

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel

Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása
Ha az "Összes elfogadása" gombra kattintasz, elfogadod a sütik tárolását a készülékeden, hogy javítsd a webhely navigációt, elemezhessük a webhely használatát és segíts marketinges erőfeszítéseinkben.
Adatvédelmi szabályzat
Adatvédelmi beállítások
Összes elfogadása